CREADIY – Maak je eigen bloemzaadschijfjes

De prille lente brengt de natuur weer stilaan tot leven. Bomen, struiken en bloemen komen volop in bloei. Steeds meer diertjes komen piepen vanaf de eerste zonnestralen. Waarom hier niet een handje bij helpen? Deze papieren zaaischijfjes zijn heel makkelijk te maken en geven je meteen bij de voorbereidingen voor het zaaien al plezier. Zo kan je op een snelle manier overal zaadjes verspreiden. Bovendien helpen deze pads de natuur niet alleen dankzij hun ontluikende bloemenpracht, maar kan je er ook perfect oud papier voor recyclen.

Wil je graag iemand groene vingers schenken? Dan zijn deze zaaipapiertjes ook het ideale DIY project. Wat aarde erover, water geven en daar kan je genieten van al die mooie kleuren.

DIT HEB JE NODIG

  • oud (kranten)papier
  • bloem- of kruidenzaad
  • muffinbakvorm

Benodigde materialen: oude emmer of kom, mixer

Tip: Gebruik je bedrukt papier neem er dan een oude kom bij, want de inkt zal deze verkleuren terwijl je het papier bewerkt. Dat is minder leuk als je een goede mengkom gebruikt, kan ik je uit ervaring vertellen

ZO DOE JE HET

Scheur het oude papier in kleine stukjes. Doe de snippers in een kom of emmer en zet onder water. Laat het papier een nacht weken.

De volgende dag voeg je nog wat extra water toe aan de kom met papiersnippers en mix je het papier-water mengsel tot een papperige massa.

Neem een handvol van de papierbrij, knijp goed uit en leg in een vormpje van de bakplaat. Druk dit stevig aan. Vorm zo een dunne laag papierpap, dat is voldoende.

Strooi de bloemzaden over de papierpulp en duw ze er zachtjes in.

Laat zo goed drogen aan de lucht. De schijfjes hebben hiervoor een dag of drie nodig. Let er wel op dat je de zaadpads op een niet al te warme plek te drogen zet, want dan zouden de zaadjes al kunnen ontkiemen.
Haal na het drogen de pads uit de muffinbakvorm.

Is het planttijd, bedek de bloemzaadschijfjes dan met een laagje aarde en geef goed water. Geniet van de bloemenpracht en nieuwsgierige insecten!

TIPS:

  • Je kan ook perfect met servetten of crêpepapier aan de slag voor het maken van deze groeipapiertjes.
  • Uitsteekvormpjes, siliconen ijsblokjesvormen of eenvoudigweg een koffietas zijn goede alternatieven voor de muffinbakvorm om de schijfjes te maken. Zo kan je ook andere vormen creëren. Denk maar aan letters om een boodschap over te maken, of de naam van het feestvarken. Of vorm de bloemzaadpads met je handen tot bolletjes.
  • Dit creaprojectje leent zich perfect tot een leuke namiddag met de kids.
  • Bloemen- en kruidenzaden bestaan in allerlei soorten, maar denk er ook eens aan dat er speciale zaadmixen bestaan voor vlinders, bijen, enz. Misschien een leuke extra?
  • Wil je de bloemzaadschijfjes cadeau geven, dan kan je er ook een leuke boodschap op noteren als extra verrassing voor de gevierde.

Ben je ook helemaal weg van deze leuke groeischijfjes? Deel jouw eindresultaat gerust met me of laat hieronder een reactie achter.
Veel plezier! Daisy

Plaats een reactie

Welkom

bij Creative Crumbs, een gezellig online plekje waar ik graag allerlei heerlijke en handgemaakte inspiratie met je deel. Hier nodig ik je uit om even tijd te maken voor jezelf, je creativiteit en een extra vleugje liefde om te delen.

Veel plezier!
Daisy

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag