LEKKERS – Verwen jezelf met heerlijk crunchy appeltaart havermout uit de oven

Ik ben fan van havermout! Het is erg voedzaam en je kan er heel wat kanten mee op. Een kom warme havermoutpap is al een hele tijd mijn favoriet, maar ook gebakken havermout kan me erg bekoren. Het is een heerlijke manier om je dag gezond en vol energie te starten. Of je stilt er de kleine tussentijdse hongertjes mee. Aan jou de keuze – of niet en doe het lekker allebei.

Crunchy appeltaart baked oats
Dankzij de noten heeft deze baked oats een crunchy  bite. Bovendien geniet je niet alleen van de lekkere warme smaak, maar ook van die heerlijke geur van verse appeltaart. Toen ik deze baked oats de eerste keer uit de oven haalde, stonden er dan ook meteen twee enthousiaste meiden klaar om te proeven. Helemaal goedgekeurd en dus mocht ik al snel terug aan de slag voor een extra portie. En aangezien delen zo fijn is, volgt hieronder het recept.

1 portie (of 2 voor de kleine honger)

10’ voorbereiding + 20’ baktijd

INGREDIËNTEN

  • 1 appel
  • handvol amandelnoten
  • 70 gr havermoutvlokken
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 3 druppels amandelaroma
  • 2 tl appeltaartkruiden

Benodigde materialen: ovenschaal(tjes)

ZO MAAK JE HET

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij 3 kwarten in blokjes. Hak de amandelnoten grof. Meng de appelblokjes, gehakte noten, havermoutvlokken, amandelaroma en 1,5 tl appeltaartkruiden in de ovenschaal. Giet de melk erover en roer nogmaals goed om.

Snij het overblijvende kwartje van de appel in partjes. Schik deze over het havermoutmengsel en strooi er de overige appeltaartkruiden over.

Bak de havermout gedurende 20 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 170°C. Serveer de baked oats warm.

TIPS:

  • Heb je geen appeltaartkruiden, dan kan je ook perfect aan de slag met kaneel.
  • Voeg nog wat rozijnen, stukjes abrikoos of honing toe om de havermout zoeter te maken.
  • Garneer de gebakken havermout eventueel met een lepel (Griekse) yoghurt, pindakaas of speculoospasta. Of breng wat extra crunch aan met een topping van granola.
  • Je kan baked oats enkele dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Zo kan je in het weekend dus prima een aantal extra porties maken als ontbijt voor de drukke weekochtenden.

Ben je ook helemaal weg van deze lekker warme havermout uit de oven? Laat het me gerust weten in de reacties hieronder.
Smakelijk, Daisy

Plaats een reactie

Welkom

bij Creative Crumbs, een gezellig online plekje waar ik graag allerlei heerlijke en handgemaakte inspiratie met je deel. Hier nodig ik je uit om even tijd te maken voor jezelf, je creativiteit en een extra vleugje liefde om te delen.

Veel plezier!
Daisy

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag