CREADIY – Trendy wandrekje van ijslollystokjes

Het is altijd leuk om in een DIY-project eenvoudige materialen om te vormen tot een mooie eyecatcher. Zo kan je met ijslollystokjes best leuke home deco maken. Wat vind je van deze geometrische wandrekjes bijvoorbeeld?

In no time en met weinig benodigdheden knutsel je dit low budget wandrek in elkaar. In zijn eenvoud biedt het tal aan mogelijkheden. Met onderstaande tutorial kan je meteen aan de slag en bekijk zeker ook even de variaties & tips voor meer inspiratie. Veel plezier!

DIT HEB JE NODIG

  • patroon van een hexagoon (of leg bakpapier, potlood en geodriehoek klaar en lees hieronder verder)
  • ijslollystokjes (ik kocht er bij Action)
  • houtlijm

ZO DOE JE HET

Hexagonaal patroon

Je kan online op zoek gaan naar een geschikt patroon. Dit kan je dan op maat van je stokjes printen. Ik koos er echter voor het patroon op maat te tekenen. Daarvoor gebruikte ik bakpapier, zodat het wandrekje zeker niet blijft vastkleven tijdens het lijmen. Er kan immers al eens gemakkelijk wat lijm naast de stokjes lopen.

Leg de geodriehoek op enkele centimeters van en evenwijdig met de rand van het bakpapier. Teken met een potlood een rechte lijn met de lengte van een ijslollystokje. Leg de geodriehoek vervolgens in een hoek van 120° met deze lijn en teken aansluitend een nieuwe lijn met dezelfde lengte. Maak aan het einde van deze lijn een nieuwe hoek van 120° met de geodriehoek en teken de derde zijde van de hexagoon. Doe dit nog 2 keer en verbind tot slot het begin- en eindpunt van de 5 getekende zijdes. Deze zouden ook een hoek van 120° moeten vormen. En dan is je hexagoon compleet.

Het wandrekje

De tekening van de hexagoon vormt de basis voor het wandrekje. Plaats 3 stokjes volgens de zijden van de zeshoek met steeds een vrije zijde tussen. Leg een druppel lijm op elk uiteinde van deze lollystokjes en verbind de stokjes met 3 andere langs de vrije zijdes van de hexagoon. Laat even drogen zodat de stokjes niet meer verschuiven.

Leg nu wat lijm op de uiteindes van de 3 laatst geplaatste stokjes en verbind ook deze weer met 3 andere stokjes. Lijm zo steeds verder aan het wandrekje. Laat tussentijds steeds even drogen zodat het rekje mooi in vorm blijft. Aan de hoeken kan je goed zien of je mooi recht omhoog bouwt. Als je de gewenste diepte bereikt, stop je met opbouwen. Zo maakte ik 35 halve toeren voor dit wandrekje.

Laat het muurplankje even goed drogen. Plaats tot slot onderaan het wandrekje steeds een lollystokje schuin tussen de eerste twee en de laatste twee lagen. Lijm deze zo ook goed vast met enkele druppels houtlijm.

Zo, hang het wandrekje met enkele nageltjes of stevige lijm(druppels) aan de muur. Of plaats het gewoon op je kast of dressoir. Zet er nog wat leuke (seizoens)deco in en de kamer is meteen helemaal opgefleurd.

TIPS:

  • De natuurlijke look van de stokjes vond ik wel leuk en dus behandelde ik het wandrekje niet verder. Maar na het drogen van de lijm, kan je het wandrekje nog perfect spuiten, verven of vernissen in een door jouw gewenste kleur. Laat ook hierna weer goed opdrogen.
  • Maak een leuk setje van deze muuropbergers en hang ze in een speelse schikking aan de muur.
  • Het wandrekje kan je ook op deze manier maken in een vierkante of driehoekige vorm.

Plaats een plantje in de opberger, hang er een leuk lintje en label aan, en je hebt een prachtig geschenkje voor de gastvrouw.

Ben je ook helemaal weg van deze geometrische wandrekjes? Deel jouw eindresultaat gerust met me. Of laat hieronder een reactie achter.
Liefs,
Daisy

Plaats een reactie

Welkom

bij Creative Crumbs, een gezellig online plekje waar ik graag allerlei heerlijke en handgemaakte inspiratie met je deel. Hier nodig ik je uit om even tijd te maken voor jezelf, je creativiteit en een extra vleugje liefde om te delen.

Veel plezier!
Daisy

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag